Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Nega i održavanje

Alveus proizvodi izrađeni su od različitih materijala, koja imaju jedinstvena osobine, pa je tome potrebno prilagoditi negu i održavanje. U svakoj sudoperi je priloženo uputstvo i preporuke za negu i održavanje. Uvažavnjem navedenih predloga pomoći ćete dugom veku kuhinjske opreme Alveus.


Sudopere i combi ploče od plemenitog nerđajućeg čelika i kaljenog stakla

Za čišćenje najviše odgovaraju mekane krpe i tekuća sredstva u domaćinstvu. Potrebno je izbegavati upotrebu sredstava za čišćenje srebra, čelične vune, belila i abrazivnih sredstava. Na delove od nerđajućeg čelika se ne preporučuje odlagati površinski nezaštićeni metalni predmeti.

U slučaju da plemeniti nerđajući čelik dođe u dodir s jakim kiselinama, potrebno ga je isprati većom količinom čiste vode. Da bi se izbeglo nastajanje mrlja, ne smemo ostavljati duže vreme hranu sa korozivnim delovanjem (npr. voćni sok, kuhinjska so, sirće, senf, rasol, majoneza itd.) na površinama nerđajućeg čelika ili staklenim površinama. Preporučujemo da proizvode nakon korištenja obrišete suvom mekanom krpom, jer ćete na taj način sprečiti nastajanje mrlja i vodenog kamenca.

Alveus nega i održavanje


Sudopere od granitnih materijala

Većina mrlja i prljavština može se odstraniti blagim neabrazivnim tekućim sredstvima za čišćenje u domaćinstvu ili sredstvima za čišćenje na bazi amonijaka. Teže mrlje odstranjuju sa finim sredstvom za poliranje, a ostaci kamenca se odstranjuju sa 9% sirćetnom kiselinom (vinsko sirće). Preporučuje se upotreba Alveus sredstava za čišćenje u domaćinstvu.

Sredstva za čišćenje koja sadrže hlor ili hlorovodične kiseline, kao i izlaganje granitnih materijala delovanju jakih hemikalija (otapajuća sredstva, sredstva za čišćenje šporeta, koncentrisane kiseline i slično), jake hemikalije mogu oštetiti površinu sudopere. Ako povrh svega dođe do kontakta, površinu brzo isperite vodom.

Monarch collection

MONARCH-Uputstva za njegu

Kuhinjske slavine

Za čišćenje kuhinjskih slavina najprikladnije su mekane krpe i tekuća sredstva za čišćenje u domaćinstvu. Ako se na slavini nakupe ostaci vodenog kamenca, najjednostavnije ga je odstraniti sa 9%-tnom sirćetnom kiselinom.
Sredstva za čišćenje srebra, čelična vuna za čišćenje, belila ili abrazivna sredstva za čišćenje, mogu oštetiti površinu armature, zato ih prilikom njege i održavanja izbegavajte. Jednake posledice mogu nastati i usled korištenja sredstava za čišćenje koja sadrže hlor ili hlorovodičnu kiselinu.


Sistemi za sortiranje otpadaka

Sistemi za sortiranje otpadaka dizajnirani su tako da nastali odpad, na najjednostavniji način bude uklonjen sa radnih površina.
Pored zajedničkog prikupljanja otpada u jednom kontejneru, sustav rezervoara takođe omogućava odvojeno prikupljanje različitih bioloških i nebioloških otpada. Zbog različitih veličina kontejnera i velike ukupne zapremnine pogodni su za svako domaćinstvo.
Alveus

Proizvodi visokog kvaliteta za vašu kuhinju...veliki izbor oblika, dimenzija, materijala....


Potraži svoj idealnu kuhinjsku sudoperu