Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Brza obnova kuhinje s malo truda i novca

Kuhinja je srce doma. To je prostor gde se svakodnevno okuplja porodica i prijatelji, gde se odvijaju svakodnevne priče i gde nastaju nezaboravni trenuci. Zato je važno da se u njoj osećate dobro, da vas inspiriše, očara i olakšava svakodnevne zadatke.

Brza obnova kuhinje s malo truda i novca

Ako niste potpuno zadovoljni svojom kuhinjom, pripremili smo nekoliko saveta kako je uz malo truda i novca podići na viši nivo.


1. Nova boja ormarića u 6 koraka

Promena boje kuhinjskih ormarića je jedna od najuočljivijih promena. Možete odabrati svetle boje za otvoreniji i svetliji izgled kuhinje ili toplije tonove za osećaj topline.

1-korak: Skinite vrata ormarića i sve ručke i kvake.

2-korak: Uklonite sve tragove prljavštine i masnoće.

3-korak: Da bi nova boja bolje prijanjala, preporučuje se lagano izbrusiti površinu ormarića kako biste stvorili grubu površinu.

4-korak: Koristite osnovni premaz. On pomaže boljem prianjanju boje i sprečava da se boje iz prethodnog premaza probiju.

5-korak: Nakon završetka bojanja i sušenja, preporučuje se dodati zaštitni premaz kako biste sačuvali boju i olakšali čišćenje.

6-korak: Nakon završetka bojanja i sušenja, preporučuje se dodati zaštitni premaz kako biste sačuvali boju i olakšali čišćenje.


2. Važni detalji

Možda se čini da su detalji u kuhinji nevažni, ali upravo oni mogu ključno uticati na celokupan izgled i funkcionalnost vaše kuhinje.

Funkcionalni detalji koji će poboljšati izgled vaše kuhinje:

  • Estetske Alveusove daske za rezanje koje možete lako postaviti na sudoper. Na taj način dobijate koristan prostor za rezanje hrane, a otpaci će direktno pasti u sudoper, čime ćete održavati urednost kuhinje dok kuvate.
  • Zamenite neprivlačne plastične posude za oceđivanje Alveusovim All-Round postoljem. All-Round ima estetski izgled i možete ga postaviti iznad sudopera. Kada vam nije potrebno, jednostavno ga sklopite i pospremite u fioku.
  • Zamenite neprivlačne plastične ambalaže za deterdžente Alveusovim dozatorom deterdženta koji se ugrađuje u sudoper tako da je vidljiva samo njegova ručka.

3. Nove ručke na kuhinjskim ormarićima

Ručke na ormarićima takođe utiču na celokupan izgled kuhinje. Pri odabiru novih ručki razmislite o stilu kuhinje. Želite li moderni, klasični, rustikalni ili minimalistički izgled? Važno je da se ručke slažu s celokupnom estetikom prostora.

Na primer, za modernu kuhinju najbolje odgovaraju jednostavne i čiste linije ručki, dok ćete rustikalni izgled postići s ručkama složenijih oblika. Pri odabiru novih ručki obratite pažnju i na njihovu funkcionalnost, da budu dovoljno velike za otvaranje i jednostavne za čišćenje.


4. Nova kuhinjska slavina

Nova slavina je jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih načina za obnovu kuhinje, jer utiče na njenu estetiku i funkcionalnost. Kuhinjska slavina je često u upotrebi i često privlači pažnju posetilaca.

Stručnjaci iz Alveusa preporučuju da pri odabiru kuhinjske slavine razmotrite četiri faktora: izgled, funkcionalnost, karakteristike i jednostavnost čišćenja. 

Široku ponudu Alveusovih kuhinjskih slavina, potražite ovde. 

5. Nova sudopera

Zamenom istrošenog ili neestetskog sudopera sa novim, Alveusovim sudoperom takođe ćete unaprediti estetiku i funkcionalnost vaše kuhinje. Kada se radi o visokim očekivanjima u kuhinji, ne možemo zaobići Alveusove kuhinjske sudopere Cadit, izrađene od materijala Granital.

Cadit linija je popularna i zbog iznimno velikih sudopera dostupnih u pet različitih boja koje se mogu prilagoditi vašoj kuhinji ili stvoriti kontrast.

Ako preferirate klasični izgled, proverite popularnu liniju sudopera Line Max, izrađenih od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika. Ova linija takođe nudi duboke sudopere s glatkom površinom i ravnim linijama koje olakšavaju čišćenje. Ako tražite sudoper koji će biti ne samo funkcionalan, već i izražajan dizajnerski element u vašoj kuhinji, svakako pogledajte premium liniju Monarch. 

6. Dodajte odgovarajuće osvjetljenje

Dobro osvetljenje u kuhinji utiče na funkcionalnost, estetiku i atmosferu u prostoru. Pazite da imate odgovarajuće osvetljenje radnih površina kao što su radne ploče, šporet i sudoper. Energetski efikasne LED sijalice možete postaviti ispod ormarića. 

Osvetljenje može takođe služiti kao dekorativni element. Odaberite svetiljke koje se slažu sa stilom vaše kuhinje i koje mogu istaknuti određene dekorativne elemente kao što je Alveusova radna stanica za pranje posuđa.

7. Alveus Mix it up: stvorite jedinstvenu sudoperu koja odražava vašu ličnost

Koncept Alveus Mix it up omogućava vam kombinovanje različitih dizajnova, veličina, materijala, tekstura i boja. Najbolje od svega je što, ako se kasnije zasitite odabrane kombinacije boja Mix it Up, možete zameniti samo određeni detalj, kao što je boja izlaznog otvora ili slavine...

Obnova vaše kuhinje ne mora biti teška ni skupa. S ovim savetima možete brzo preoblikovati svoju kuhinju u privlačniji i funkcionalniji prostor koji odražava vaš stil i potrebe.

Povratak na popis