Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Kako opremiti veliku kuhinju?

Alveus je pripremio vodič za prostorni raspored za velike kuhinje.

Kako opremiti veliku kuhinju?

Veliki prostor koji nameravamo pretvoriti u kuhinju može predstavljati jednako velik izazov kao i opremanje male kuhinje – poštujući kuhinjski trougao, minimalni broj stepenica, vezu između pripreme hrane i čišćenja ... Mnogo je stvari o kojima treba razmišljati, pa je Alveus pripremio vodič za prostorni raspored za velike kuhinje.

Pored toga, naše odeljenje za dizajn ga je dopunilo smernicama za dizajn i odabir prikladnih sudopera, tako da ćete sa ovim vodičem biti svoj dizajner enterijera!

Izbor pravog rasporeda velike kuhinje

Da li će vaša velika kuhinja biti otvorena, nastaviti u dnevnu sobu i tako biti deo društvenog života doma ili će biti delimično zatvorena i time fizički odvojena od dnevnog prostora?

Možda će biti postavljena samo uz jedan zid ili u obliku slova L, U ili G, možda želite ćete dodati kuhinjsk ostrvo…

Postoji mnogo opcija za raspored u kuhinji.

Koju ćete odabrati zavisi od vaših potreba i želja.

 

1. Kuhinja uz jedan zid sa ogromnim ostrvom

Kuhinja uz jedan zid, zajedno s ogromnim kuhinjskim ostrvom, idealan je izbor za velik i otvoren prostor, posebno ako se nastavlja u trpezariju i dnevnu sobu.

Trenutno su posebno moderne kuhinje koje su kao okvirom okružene kuhinjskim ormarićima.

Najidealniji izgled kuhinjskog trougla je: frižider na jednom kraju, ploča za kuhanje u sredini, a nasuprot njemu sudoper na ostrvu.

Imajte na umu da je idealna veličina za kuhinjski trougao između 1,2 i 2,7 metara po „stranici“. Ukupni obim ’trougla’ trebalo bi da bude 4 do 7,9 metara.
Alveus preporučuje da si priuštite i ogroman sudoper ili kombinaciju nekoliko sudopera na ogromnom ostrvu.

Prvi funkcionalni i estetski izbor je Alveusov hit – Pure Up sudoper.

Za ljubitelje velikih kuhinja ili za velike porodice, stručnjaci kompanije Alveus preporučuju sastavljanje stanice za pranje kuhinja iz snova sa kombinacijama različitih veličina Kombino kontejneri.

Kombinovanjem nekoliko sudopera povećavate mokri čvor kuhinje, a time i njenu funkcionalnost. Više sudopera preporučujemo i za prometnije kuhinje - tako da prljavo posuđe možete staviti u jedan sudoper, povrće oprati u drugom, a u trećem sipati vodu u lonce. 
Možete birati između šest Kombino sudopera, koja možete međusobno kombinovati kako biste stvorili kuhinjsku 'stanicu za pranje' po vašem izboru.

 

2. Kuhinja u obliku slova L

Jedan od najčešćih kuhinjskih rasporeda je oblik slova L. Svi uređaji i kuhinjski ormari postavljeni su duž dva zida.

Ovaj raspored vam omogućava da zanemarite kuhinjski trougao prilikom planiranja u velikim kuhinjama i rasporedite kuhinju prema nameni – deo za pranje, deo za pripremu, deo za kuhanje ...

Koji sudoper savjetuje  Alveusa tim za dizajn kuhinje u obliku slova L?

Sudoper iz linije Rando savršeno će se uklopiti uz klasično dizajniranu kuhinju, poput popularnog rustikalnog stila.

Ako se odlučite za modernu kuhinju, onda će vam najbolje odgovarati linija sudopera Stylux od nerđajućeg čelika, obogaćena inovativnim dodacima.

 

3. U i G oblik kuhinje

Je li vaša velika porodica dinamična, provodite li puno vremena u kuhinji?

Onda će vam U-oblik kuhinje posebno odgovarati. Ovaj oblik kuhinje pruža odličan radni prostor, puno prostora za ormare, najbolji mogući raspored radnog trougla.

Tri od četiri zida ispunjena su ormarima, bela tehnika je lepo raspoređena i omogućava izvrsno korišćenje prostora. Međutim, ako ste oduvek želeli da dodate kuhinjsko ostrvo u svoju veliku kuhinju, onda ovaj dizajn nije za vas.

Osim ako je reč o izuzetno velikom prostoru, ostrvo u U-kuhinji može vam ometati kretanje. Stoga su kuhinje u obliku slova G mnogo pogodnije za velike prostore koje želite dobro iskoristiti.

Oblik G doduše malo usporava protok kuhinje, jer imamo samo jedan ulaz i izlaz u kuhinju, ali to nadonkađuje djelomičnim ostrvom, gde smo fizički odvojeni tokom kuhanja, a i dalje deo društvenog života.

Stručnjaci Alveusa preporučuju Stricto ili Quadrix sudoper za ovu vrstu kuhinje.

Linija Stricto sudopera popularna je zbog svoje funkcionalnosti.

Sudoperi Quadrix dizajnirani su za zahtevne korisnike, posebno velike porodice. Omogućavaju puno slobode u kuhinji, ali ne na štetu elegantnog dizajna i kombinacije sudopera.

 

Bez obzira koju kuhinju odabrali - Alveus je idealan izbor za sve koji traže kvalitetan sudoper i slavinu za kuhinju! 

 

Povratak na popis