Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Kovinoplastika Lož je na popisu 1000 najperspektivnijih evropskih preduzeća

»London Stock Exchange Group -1000 Companies to Inspire Europe » je Londonska berza (LSE) Kovinoplastiku Lož d.d. uvrstila među 1000 preduzeća, koja su inspirisala Europu.

Kovinoplastika Lož je na popisu 1000 najperspektivnijih evropskih preduzeća

U izbor komisije uvrstile su se obećavajuća, brzo rastuća i najdinamičnija mala i srednja poduzeća u EU, koja u budućnosti imaju mogućnosti pridobiti financijska sredstva za svoj rast na tržištu kapitala.

LSE je pod okriljem europske komisije, u okviru projekta Elite obuhvatio preduzeća iz svih 28 država članica EU. U manjim zemljama u kojima Slovenija pripada, odabrano je pet preduzeća. Osim Kovinoplastike Lož d.d, također su navedeni proizvodni procesi Plastika Skaza, Panvita, Esotech i SMM.

Popis uključuje mala i srednja preduzeća koja zajedno čine dvije trećine radnih mjesta u Europi i ostvaruju oko 60% dodane vrijednosti. U izboru su privatna preduzeća koja godišnje ostvaruju prihode od 20 do 300 milijuna eura. Prilikom odabira, Londonska berza je uzela u obzir tvrtke koje, s obzirom na njihov rast prihoda u protekle tri godine, iskaču od ostalih sličnih poduzeća.

Xavier Rolet, izvršni direktor, London Stock Exchange Group o izboru je izjavio: 

"Istraživanje pokazuje da su ta preduzeća pokretačka snaga europskog gospodarstva. U međuvremenu javni sektor i neka druge velika preduzeća nisu stvorile dodatna radna mjesta dugi niz godina, a odabrane tvrtke i dalje rastu i zapošljavaju uglavnom na području visokokvalificiranog kadra. U tim preduzećima također je istaknuta inovacija, koja mladim Europljanima daje svjetliju gospodarsku budućnost koju zaslužuju. Stoga im je važno omogućiti pristup do financijskih sredstava za ulaganje u razvoj, rast i širenje u budućnosti. "

Rangiranje na prestižnoj ljestvici obećavajućih europskih preduzća za Kovinoplastiku Lož, koja od 2013. godine posluje pozitivno, predstavlja veliko priznanje i otvara nove poslovne prilike.


Više informacija o izboru na veb stranici

http://www.lseg.com/resources/1000-companies-inspire-britain/glance-1Povratak na popis