Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Kuhinjske slavine: kako odabrati najprikladnije?

Kuhinjske slavine su važan deo kuhinje. Vaše svakodnevno zadovoljstvo kuhinjom u celini zavisi od njenog oblika i funkcionalnosti, jer je kuhinjska slavina u stalnoj upotrebi u kuhinji.

Kuhinjske slavine: kako odabrati najprikladnije?

Zbog toga vam stručnjaci iz Alveus-a savetuju da prilikom odabira kuhinjske slavine uzmete u obzir sledeća četiri faktora: izgled, funkcionalnost, svojstva i čišćenje.

 


1. Izgled slavine za kuhinju

Ponosno se uzdižući iznad radne ploče, kuhinjska slavina je svakako element koji privlači poglede posetilaca.

Zbog toga je važno da se stilski i estetski podudara sa izgledom vaše kuhinje.

Čini se da se slavine mogu podeliti u dva pododeljka:

  •  prvi je materijal konstrukcije i površinske obrade, tj. nerđajući čelik, zemljani tonovi granita i slavine u boji linije Monarch,

   

  •  drugi je oblik slavine - ravan i minimalistički u poređenju sa modernim zakrivljenim linijama ili posebnim oblicima za one zahtevne.

 

Materijali i površinska struktura

Kuhinjske slavine Alveus izrađene su od mesinga i nerđajućeg čelika.

  

Takve slavine su izuzetno izdržljive, večito elegantne, sjajne i jednostavne za održavanje, a stilski odgovaraju bilo kojem stilu kuhinje.

Možete odabrati slavinu oštrijih i ravnijih ili modernijih zaobljenih linija, a možda će vam se svideti popularni U-oblik ili posebna slavina sa izvlačnim tušem - Alveus nudi sve!
 

  • Deo prirode - granit: sve se više vraćamo prirodi, pa tako u kuhinjama sve više pronalazimo prirodne materijale (drvo, prirodni kamen ...). Sa prirodnim, zemljanim tonovima u kuhinji, možete kombinovati slavinu u peskovitom, kamenom izgledu ili slavinu u kombinaciji sa prirodnim izgledom i nerđajućim čelikom.


Kompletnu ponudu kuhinjskih slavina u kombinaciji sa granitalom možete pronaći ovde.


  • Elegantnost u bojama - linija Monarch: Alveusova najprestižnija linija Monarch fascinira sve, jer nudi sve lepote i karakteristike nerđajućeg čelika, koji smo nadogradili posebnim završnim slojem u još četiri boje - zlatnoj, antracitnoj, bakarnoj i bronzanoj.


Ove slavine se savršeno uklapaju u tamnu kuhinju, koju svojim posebnim nijansama nadograđuju na izuzetno šik i elegantnu, a beloj kuhinji dodaju dašak glamura.

Preporučujemo novinu, slavinu Zina Monarch ili Slim Monarch.

 

Da li se držite principa da je „crno uvek u modi“? S crnom nikada ne možete pogrešiti - čak i kada je u pitanju izbor kuhinjske slavine. 

 Mat crna kuhinjska slavina, u kombinaciji sa još nekoliko crnih kuhinjskih elemenata ili sa čitavom crnom kuhinjom, daće vašoj kuhinji industrijski pečat.

Usudite se kombinovati crnu sa zlatnom nijansom i podići svoju kuhinju u elegantan, šik prostor. 

 

Oblik kuhinjske slavine:Bez obzira koji materijal slavine za kuhinju odabrali, Alveus nudi kuhinjske slavine za svaki ukus: 

  • za ljubitelje minimalizma postoje oštrije linije poput. Choice ili Zina

  • zaobljene lepotice Oz ili Zeos,
  •  ili možda trend u poslednjih nekoliko godina, zakrivljeni U-oblik Nerina ili Lyra-S,

Prilikom izbora kuhinjskih slavina ne bi trebalo birati samo oči, bitna je i funkcionalnost slavine, pa vam predlažemo da nastavite sa čitanjem.

 

2. Šta očekujete od vaše slavine za kuhinju?

Bez obzira koliko je lepa kuhinjska slavina, ako ne odgovara vašim potrebama, nećete biti u potpunosti zadovoljni s njom. 

U Alveusovoj ponudi možete pronaći bogatu i tehnološki naprednu paletu slavina koju odlikuju razne funkcionalnosti.


Kuhinjske slavine na izvlečenje i tuš slavine za kuhinju

Današnje slavine su visoke i daju slobodu prilikom rukovanja velikim posuđem. Ali često se dogodi da bi nam bilo lakše približiti slavinu posudi ili poprskati salatu širim mlazom vode ili tušem - zato u Alveusu nudimo slavine na izvlačenje, sa funkcijom tuširanja ili kombinacija obe u istoj slavini. Ovi modeli imaju oznaku P (izvlačna ručka), S (funkcija tuširanja) ili PS (obe funkcije).


  


Zbog svoje praktičnosti, slavine sa tušem ili funkcijom na izvlačenje postaju sve popularnije u domaćinstvima, iako su se u početku koristile samo u profesionalnim kuhinjama. Novost u našoj ponudi je elegantna armatura Zeos-Pkoja je dostupna u modernoj crnoj ili klasičnoj beloj verziji. 

 

Fleksibilne i slavine koje se mogu montirati ispod prozora Ako će vam sudoper biti ispod prozora, trebat će vam kuhinjska slavina koja se može saviti, odnosno ukloniti kada se prozor otvori.

U svom programu, Alveus nudi dva rešenja za zahtevnije instalacije ispod prozora - fleksibilnu slavinu Columba u zaobljenijim linijama ili slavina koja ’tone’ kada otvorite prozor Norma.

Jednostavan pristup - ručka na vrhu

Verovatno vam se često dogodi da tokom avantura u kuvanju imate potpuno prljave ruke, prekrivene testom i slično. I naravno, treba li vam voda da ih brzo operete. Posezanje za ručkom slavine bez prljanja polovine kuhinje često je „nemoguća misija“, zar ne?

U Alveusu smo razmatrali takve podvige. Kuhinjska slavina sa ručkom na vrhu je idealno, funkcionalno rešenje.

Omogućava brz i lak pristup ručkama, a vi imate drugačiji izbor klasičnih kuhinjskih slavina, na primer Cleo P i Cleo PS, nežni Zenit, ili možda naša nova lepotica, trendi slavina Zina Monarch.

 

Zdravje na prvom mestu – povezivanje filtera za voduSlavina Aquila namenjena je priključivanju filtera za vodu uz pomoć kojeg možete očistiti vodu od svih nečistoća koje kvare kvalitetu i okus vode za piće. 

Dve ručice čine pristup vodi brzim i lakim. Desnom ručicom kontrolišete dovod hladne i tople vode za svakodnevnu upotrebu u domaćinstvu, a levom ručicom pristupate sveže filtriranoj, čistoj vodi za piće.

Povratak na popis