Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Moderna letnja kuhinja

Naučite kako možete stvoriti modernu letnju kuhinju prema najnovijim trendovima, u kojoj ćete uživati ne samo leti, već i tokom svih godišnjih doba!

Moderna letnja kuhinja

Da li i vi volite da provodite tople dane na otvorenom?

Ako je nekada letnji piknik podrazumevao roštilj od cigle i vreću uglja, danas su sve popularnije prave letnje kuhinje koje nude svu udobnost i praktičnost zatvorene kuhinje tik uz vašu terasu.

Naučite kako možete stvoriti modernu letnju kuhinju prema najnovijim trendovima, u kojoj ćete uživati ne samo leti, već i tokom svih godišnjih doba!

 

1. Odredite svoj budžet 

Gledajte na letnju kuhinju kao na ulaganje od 20 godina ili više, jer ćete letnju kuhinju moći da koristite u svim godišnjim dobima ako je pametno planirate.

Ako vam budžet to ne dozvoljava, planirajte godišnja proširenja ili nadogradnje letnje kuhinje.

Tako ćete za nekoliko godina od jednostavnog bara doći do letnje kuhinje iz snova sa roštiljem, pećnicom za picu, mašinom za pranje sudova ili kako već želite ...

Važno je koristiti trajne i kvalitetne materijale koji će vam služiti dugo vremena, iako će to zahtevati postepenu i višegodišnju kupovinu pojedinačnih elemenata..

 

2. Počnite s kvalitetnom osnovom – radnom površinom i sudoperom

Osnova je izuzetno važna - kvalitetan spoljni pult, u koji ćete kasnije ugraditi uređaje i ormare, i sudoper bez kojeg zaista ne možete.

Roštilj je možda privremen prve godine, ali tekuća voda i neka radna površina osnova su svake kuhinje na otvorenom.

Prilikom izbora radne ploče, imajte na umu neporozne i vatrootporne materijale koji će dobro podneti spoljne uticaje.

U Alveusu nudimo razne sudopere koji su savršeni za letnju kuhinju, ali su idealni i za manje stanove, kamp kućice, čamce ...

Nudi tri rešenja u jednom: praktičan, dubok i moderan sudoper izrađen od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika, odgovarajuću površinu za odlaganje i staklokeramičku ploču sa kontrolom na dodir. Ploča za kuhanje ima dve ploče za kuhanje: idealnu za brzo pripremanje kafe i svih ostalih delicija koje ćete moći da pripremite na svom spoljnjem špretu.

  • Ako više volite običnu električnu ploču za kuhanje pored sudopera, tada će vrlo povoljni ugradbeni sudoperi Combi electra 100ili120 biti idealno rešenje za vašu letnju kuhinju.
  • Jedne od najpopularnijih grupa umivaonika Alveus Pure i Pure UP nude izbor kvalitetnih, elegantnih i vrhunskih sudopera čistih i ravnih linija u raznim dimenzijama, koji će iznenada podići vašu letnju kuhinju na nivo letnje kuhinje kojoj ste se divili na Instagramu i sličnim društvenim mrežama.

  • Nemate dovoljno prostora? Sa svojim malim sudoperom Form 30, Alveus je razmišljao i o manjim prostorima ili potrebama. Uprkos svojoj maloj veličini, Form 30 odlikuju sve prednosti velikih sudopera: velika odvodna rupa, lako održavanje, elegantan dizajn i bezvremenski sjaj.
  • Za ljubitelje bezvremenskih klasika i jednostavnijih oblika, stručnjaci Alveusa preporučuju sudopere Basic 140 ili Classic PRO. Oba imaju prelepe ovalne linije, a grupa sudopera Classic PRO takođe ima površinu za ceđenje i dostupni su u različitim dimenzijama, čak i sa dve posude, ako je ovo vaša potreba u letnjoj kuhinji.

 

3. Promišljen raspored letnje kuhinje

Svakako jedan od najvažnijih koraka u planiranju bilo koje kuhinje - unutrašnje ili spoljašnje - je njen raspored.Letnja kuhinja može biti još i kako lepa - ako nije funkcionalna, njena vrednost se značajno smanjuje.

Gde je sudoper, gde postaviti roštilj, kako je postavljena hlebna peć da se zimi grejemo pored nje, gde se čuva posuđe i pribor ...

Promišljenim rasporedom smanjićete broj stepenica u letnjoj kuhinji, imaćete hlada tokom pripreme piknika leti, koristite svaki kutak prostora kako biste letnju kuhinju učinili što funkcionalnijom.

 

4. Prednost lokalnom i ekološkom

Lokalni, održivi i ekološki prihvatljivi su popularni izrazi u poslednjoj deceniji koji se mogu naći u gotovo svim oblastima, a moderni su i u letnjim kuhinjamaAli kako ih primeniti u letnjoj kuhinji?

Za početak odaberite materijale i kuhinjske elemente evropskih dobavljača - Alveus je slovenačka kompanija koja će se pobrinuti za mokri deo vaše letnje kuhinje.

Sudoperi od nerđajućeg čelika takođe se mogu reciklirati, što ih čini ekološkim.

Šta ako dodate letnju baštu svežih začina i povrća u letnju kuhinju?

5. Imajući na umu udobnost

S obzirom da udobnih mesta za opuštanje u bašti nikad nije dovoljno, modni hit ovog leta je viseća mreža u koju dodate jastuk sa uzorkom. 

Ako nemate pravo drveće, u trendu su i viseće mreže ili sedišta slična gnezdu, koja možete da kupite odvojeno.

 

6. Lepo veče pred vatre

Pravi hit za produžavanje večeri provedenih napolju kada malo zahladi je otvorena vatra.Bila to pećnica za kruh, kamin od čelika ili kamena, vrtni kamin, otvoreni kamin, mobilni kamin ...

Uz prijatnu toplinu i nenadmašnu romantiku treperave vatre, sve vrste kamina održavaće naša okupljanja na otvorenom čak i kada je leto davno prošlo.

 

7.  Zelena letnja kuhinja

Letnja kuhinja je idealno mesto gde se možete prepustiti bojama. 

Možete odabrati nijanse koje ćete naći u bašti ili možete odabrati one koje se ističu, jake i svetle. Boja 2021 je zelena!


Kao što vidite, ne odvaja vas mnogo od letnje kuhinje. Ohrabrite se i unesite dašak ležernosti u svoje dvorište, baštu, terasu ili balkon i uživajte u slobodnom vremenu napolju u društvu svojih najmilijih!

Povratak na popis