Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Šta donose kuhinjski trendovi za 2023. godinu?

2023. godina donosi mirne zemljane tonove u kuhinjama, bakrene, zlatne i bronzane dodatke, veće sudopere, ogroman kuhinjski pult, a veliki naglasak ponovo je na funkcionalnosti kuhinje.

Šta donose kuhinjski trendovi za 2023. godinu?

Da li ste u procesu renoviranja ili opremanja nove kuhinje?

Ako jeste, onda je vaš pretraživač verovatno pun ideja za uređenje kuhinje, kombinacija boja i sličnih pojmova.

U poplavi različitih ponuda i lepih ideja možete se vrlo lako izgubiti i zato vam Alveusovi stručnjaci tradicionalno pripremaju pregled noviteta i trendova koje očekujemo u kuhinjskom enterijeru  u novoj godini.

Bez obzira na to da li gradite novu kuhinju, renovirate postojeću ili je možda samo želite malo osvežiti, verujemo da će vam saveti na ovu temu svakako dobro doći.

Naravno, nećemo zaboraviti savetovati o vrsti i boji sudopere koja bi najbolje odgovarala  odabranoj paleti   boja vaše nove kuhinje.

 

Boje kuhinja u 2023. godini

  • Stalni izbor na srpskom  prostoru i dalje je bela kuhinja - ali stručnjaci savetuju da izbegavate visoki sjaj i da se umesto toga odlučite za mat belu ili krem boju, koje izgledaju toplije i prirodnije.

Belinu kuhinje savršeno ćete upotpuniti sa tamnom radnom pločom i klasičnom sudoperom od satensko glatkog nerđajućeg čelika.

Za ljubitelje klasike ništa ne može nadmašiti večno sjajni nerđajući čelik, zato  će sudopera Line Max 80 biti savršena za njih, jer ima praktičnu površinu za odlaganje, veliku i zaobljenu posudu koja omogućava lako čišćenje. Tu je naravno i Alveusov dodir elegancije izražen u vrhunskom nerđajućem čeliku.

  • Stručnjaci predviđaju da ćemo 2023. godine videti više kuhinja u prirodnim zemljanim tonovima – boji peska, bež, nežno žutoj, svetlozelenoj ili mint zelenoj boji, koje su prošle godine u potpunosti preuzele srpske kupce.

Zemljani tonovi mogu se lepo upotpuniti sudoperom i kuhinjskom slavinom iz granitala.

Godine 2022., najpopularnija boja bila je antracit, koja savršeno funkcioniše u vrlo prometnoj kuhinji – dobro podnosi ogrebotine, neosetljiva je na kuhinjske mrlje i promene temperature, ali možete odabrati odgovarajuću nijansu i u drugim prekrasnim zemljanim tonovima granitala (arktičko bela, bež, terra smeđa ili beton).

Cadit grupa sudopera je siguran izbor jer nudi različite dimenzije i modele koji odgovaraju svakoj kuhinji, a možete ih upotpuniti i slavinom u istoj nijansi boje.

Uz moderne, snažne i manje zaobljene oblike sudopera, savršeno će se uklopiti kuhinjska slavina ravnih linija. 

  • Ako želite elegantnu kuhinju, odličan izbor je crna mat boja kuhinje, a glamurozan efekat postići ćete zlatnim ručicama  i sudoperom i slavinom u zlatnoj boji.

Sudoperu i kuhinjsku slavinu od kraljevskog zlata možete izabrati iz ponude Alveus Monarch sudopera (Pure, Quadrix, Kombino, Line, Variant ili Form porodice), koja je Alveusova prestižna linija za najzahtevnije i najodvažnije.

 

Dodaci u boji 

Ako vam je teško odlučiti se za kuhinju jedne boje, dopustite da vas utešimo - 2023. godine biće  izuzetno moderno isticati detalje u drugoj boji.

  • Tako kuhinjsko radno ostvro u beloj kuhinji možete obojiti u elegantnu (tamno) plavu nijansu, upotpuniti ga kuhinjskom radnom pločom u izgledu večnog mermera i dodati sudoperu u nežnoj bakrenoj boji.
  • U mint zelenu kuhinju najlakše ćete uneti dašak elegancije, ako dodate zlatne ručice  na ormarićima te zlatnu slavinu i sudoperu.

  • Kuhinjama u peščanim tonovima, koje će biti najmodernije 2023. godine, najbolje će pristajati sjajni nerđajući čelik.
  • Već nekoliko godina pratimo i fenomen mix & match u dizajnu enterijera –kombinovanje različitih tekstura ili boja istog materijala.U kuhinjama ćete postići neverovatno bogati vizuelni efekat ako kombinujete različite boje metala – nerđajući čelik u srebrnoj, zlatnoj, bronzanoj, bakrenoj ili antracit sivoj nijansi.
  • Alveus Monarch linija vam omogućava da pomešate različite izglede sudopera s kuhinjskim slavinama u četiri koraka: odabir dizajna, veličine i boje sudopera, odabir boje grla, slavine i dodataka.

  • Dodajte još zanimljiva svetla, kuhinjske ručice, kuhinjske nape i druge dodatke od raznih metala, koji će vašu kuhinju nadograditi u elegantnu i iznad svega privlačnu.

 

Velika sudopera

Uprkos činjenici da većina domaćinstava ima mašinu za pranje suđa kao obavezan deo kuhinje, kupci se ipak odlučuju za veće sudopere.

U svetlu  novih post-Covid navika, koje su nas podstakle na korišćenje domaćih pekarskih proizvoda, kao i zbog uštede energije, volimo ručno prati veliko posuđe i tiganje.

Velike i duboke sudopere su zbog svoje praktičnosti vrlo poželjne među kupcima.

Alveus nudi brojne različite modele velikih sudopera sa dubokom i prostranom posudom, a izdvojili bismo  ATROX 40 iz granitnog materijala  Granital, koji vam je na raspolaganju u 5 boja i QUADRIX 60 Monarch u plemenitim nijansama zlata, bakra, bronce i antracita.

 

Kuhinjski pult  za kuvanje i druženje

Tokom vremena koje smo proveli ograničeni na svoja domaćinstva  shvatili smo koliko je važno uzeti u obzir društveni aspekt kuhinje prilikom njenog planiranja.

Kuhinju ne zovemo tek tako "srce doma", a u 2023. godini će velike, otvorene kuhinje biti upotpunjene sa proširenim kuhinjskim pultom (ili ostrvom u slučaju velikih kuhinja), sa delom površine posvećenom druženju - sa podignutim radnim i barskim stolicama, na koje rado sedaju članovi naše porodice  ili gosti tako da se možemo družiti čak i dok pripremamo užinu, ručak ili kuvamo kafu.

 

Ne zaboravite na funkcionalnost kuhinje!

Prilikom renoviranja kuhinje ne smemo misliti samo na njen elegantan izgled, već i na njenu  praktičnost  i funkcionalnost.

Počinje prilagođavanjem datom  prostoru i izborom rasporeda kuhinje, formiranjem kuhinjskog trougla,  te izborom ormarića.

Pri odabiru ormara stručnjaci ističu važnost velikih izvlačnih ladica u donjim elementima, jer su lako dostupne, prostrane i izdržljive, dok su za visoke ormare ispod plafona  često potrebne čak i stepenice,  te su teže dostupni.

Kuhinju sa mnogo elemenata lepo će upotpuniti nekoliko otvorenih polica na koje možemo smestiti nezahtevne zelene biljke i kuvaricu, zgodnu drvenu dasku ili vagu, ali nemojte ih pretrpavati posuđem ili sitnim kuhinjskim aparatima jer će kuhinja izgledati neuredno.

„Manje je više“ trebalo bi da važi i za kuhinjsku radnu ploču – treba da bude što urednija, pa već prilikom planiranja kuhinje planirajte  gde ćete odlagati male kuhinjske aparate, planirajte  utičnicu u ormaru gde će biti aparat za kafu, ugradite skrivene u utičnice na pultu, odaberite ploču za kuvanje sa ugrađenim izlazom za paru, ugradite kantu za smeće na izvlačenje u ormarić ispod sudopere i slično. 

Ne zaboravite na mesto gdje ćete imati hranu za svog ljubimca. Na ovaj način kuhinja će uvek ostati uredna bez posebnog truda, a najvažnije je da ćete se u urednoj kuhinji uvijek dobro osećati.

Kupovina  kuhinje zaista  je veliki finansijski zalogaj, ali  primećujemo da mnogi ipak pri kupovini  rade temeljnu  grešku: kupe dobru kuhinju i uz nju bez puno razmišljanja ide sudopera.

Moramo biti svesni da je sudopera barem jednako važna kao i ostatak kuhinje, jer upravo sudopera predstavlja njen središnji i najkorišćeniji deo.

Od sudopere veoma zavisi koliko će naša nova kuhinja zapravo biti funkcionalna.

Osim što je praktična, sudopera ima i estetsko značenje - ona je i vizualno središnji deo kuhinje, jer prvo što privlači pažnju je elegantna slavina i sudopera u odabranoj boji.

Poslušajte zato  sav savete iskusnih Alveus stručnjaka i razmislite koja će sudopera i slavina  upotpuniti vašu pomno planiranu novu ili renoviranu kuhinju.

Povratak na popis