Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Trendovi u kuhinji 2022

Pročitajte savete stručnjaka Alveusa i u 2022. godini uživajte u kuhinji iz snova prema najnovijim trendovima.

Trendovi u kuhinji 2022

Nova godina donosi i uzbudljive inovacije, nove boje i nove trendove na polju uređenja enterijera, posebno u oblasti kuhinja.

Kuhinja u 2022. godini

U protekle dve  godine, kada je celi svet  zahvatila pandemija, mnogi od nas su ponovo otkrili vrednost  naših kuhinja – radili smo u njima od kuće, rešavali zadatke sa decom, kuvali svaki dan, družili se sa porodicom... 

Zbog toga  trendovi 2022. teže kuhinji koja je multifunkcionalna, praktična, ali i dalje prijatna za oko i dodir - kuhinje 2022. teže od tamnih nijansi ka bojama, a u prvi plan dolaze materijali raznih oblika i tekstura.


Trendovi boja u kuhinji i kako ih kombinovati

Crna

U protekle dve godine, crna kuhinja je ono što je nekada bila bela.

Zajedno sa prirodnim drvetom u naše domove unose eleganciju, toplinu i osećaj  domaćeg,  koji smo tako rado preuzeli od danskog "hygge" načina življenja. 

Boje zemlje   nadograđuju sudoperu prirodnog izgleda - kompozitni materijal granital u raznim nijansama boja grupe Formic savršeno će upotpuniti vašu prijatnu  crnu kuhinju mat izgleda, bilo da se odlučite za svetliju peščanu  ili crnu nijansu sudopera. Upotpunite je kuhinjskim slavinama u istoj boji i posvetite se i uživajte sa najmilijima u srcu svog doma.

Želite li postići elegantnu, monohromatsku crnu? Tada ćete staviti zlato u sjajnu crnu kuhinju - Alveusova kolekcija sudopera Monarch Gold u kombinaciji sa kuhinjskim slavinama Zeos P Monarch podići će vašu kuhinju na potpuno novi nivo. Zlatna boja će glamurozno zablistati pored crne i kuvanje će postati zadovoljstvo, a ne obaveza.

Sivo-zelena

Ako smo prošle godine uz crnu nudili  tamnoplavu i zelenu, 2022. nam donosi zemljanu sivo-zelenu nijansu, boje osušenog lišća žalfije - to je neutralna, mirna i nežna  nijansa boja koja odmah omekšava i umiruje prostoriju.

Uz ormariće u sivo-zelenoj boji lepo će se uklopiti radna ploča u izgledu svetlijeg drveta, koju možete kombinovati sa crnim ručkama i crnom sudoperom i slavinom, što će svakako dodati tačku na i.

Stručnjaci Alveusa preporučuju sudoperu iz grupe Formic od kompozitnog materijala granital u crnoj (twilight) i kuhinjsku slavinu Eden modernog i elegantnog izgleda u crnoj boji.

Ako niste ljubitelj crne i želite modernu sivo-zelenu boju nadograditi održivim materijalima i teksturama u kuhinji, preporučujemo drvene ili mekane kožne ručke vanvremenske  klasike: sudoperu od nerđajućeg čelika Alveus iz grupe Pure sa slavinom Eden u visokom sjaj hromu.

Možda će vam bolje odgovarati elegantna Nerina PS slavina ili praktična Azeta P? Odluka je vaša.

Siva

Osim crne i sivo-zelene, omiljena je i siva, koja se dobro slaže s prirodnim drvetom. Alveusov dizajnerski tim najradije upotpunjuje sivu boju klasičnim nerđajućim čelikom visokog sjaja. A Sivu boju bi svakako bilo savršeno obogatiti i Monarch sudoperom i Zeos slavinom u bronzanoj ili bakrenoj nijansi.

Bela

Naravno, trenutne smernice  za boje ne bi trebale da vas odvuku od bele – bela  je klasik koji nikada ne izlazi iz mode.

Stručnjaci samo preporučuju da je učinite toplijom pažljivim kombinovanjem sa drvenim površinama.

Kako biste ublažili belinu kuhinje, preporučujemo i mat i nježnije nijanse sudopera Formic zemljane boje zajedno sa kuhinjskim slavinama u istoj boji ili hromu visokog sjaja – moderne slavine Azeta P ili Eden.

Tako ćete vanvremenski klasik – belu  boju - učiniti mekšom i manje sterilnom, a kuhinja će dugo služiti kao ukras vašeg doma.

 

Materijali u kuhinji

Top trend 2022. su i različiti materijali i teksture koje smišljeno  ugrađujete u priču svoje kuhinje.

U prvom planu su prirodni materijali – toplina drveta, hrapavost kamena, mekoća kože, glatkoća čelika – sve su to materijali koje dizajneri enterijera ugrađuju u kuhinje. Na primer, ako odaberete svilenkasto glatku sudoperu od nerđajućeg čelika, odaberite ručke ormarića od meke kože za savršen kontrast: hladno-toplo, glatko-meko. Ako odaberete ormariće visokog sjaja, onda bi bilo dobro izabrati sudoperu i slavinu od kompozitnog granitnog materiala, koji su hrapavog izgleda.

Funkcionalnost u kuhinji

U vremenu koje smo proveli tokom pandemije između četiri zida u našim domovima, temeljno  smo preispitali šta je važno i sada razumemo važnost funkcionalnosti našeg doma.

U kuhinji su se dizajneri fokusirali na praktičnost – ormarići su podignuti do plafona  tako da uz pomoć klupe možemo iskoristiti svaki kutak za odlaganje stvari, a u kuhinje se sve više uključuje i veliki ormarić za odlaganje stvari.

Hit su i kuhinje bez ručki. Ormarići su dizajnirani tako da nemaju ručke.

 

Trendovi 2022 za vaš dom

Šta trendovi 2022. predviđaju za celokupni dizajn enterijera  u domu?

  • Povezanost sa prirodom je svakako na vrhu liste: upotreba održivih materijala, zemljanih boja. Mi u Alveusu smo takođe  održivi: sudopere od nerđajućeg čelika mogu se 100% reciklirati; sa posebnim postrojenjem za prečišćavanje u prirodu vraćamo samo pročišćenu vodu iz proizvodnje; smanjujemo potrošnju energije u inovacijama u proizvodnji; plastičnu ambalažu zamenjujemo ekološki prihvatljivijom kartonskom ambalažom.
  • Isticanje jednog zida u dnevnom boravku - vraćanje tapeta, drvenih panela, stvaranje mirnog kutka pored kamina, čak i ako je električni.
  • Elegantne zavese od poda do plafona koje služe za obezbeđivanje privatnosti uveče i kao dekorativni element tokom dana.
  • Vraća se zlatna boja: ručke, sudopera, slavina, tuš, ukrasi... Kako biste prostoriji dali glamur i eleganciju, odaberite modernu zlatnu boju. Monarch Collection, koja uključuje i zlatnu boju, je najprestižnija grupa sudopera Alveus koja će vas impresionirati svojim modernim i jedinstvenim dizajnom.
  • Zeleno, volim te zeleno: velike zelene biljke su se vratile! Monstera, koja je postala popularan motiv praktički svuda, dolazi  u naše domove u svom svom zelenom sjaju, jer se sve više ljudi bavi uzgojem ovih egzotičnih i zanimljivih biljaka.

 

Trendovi zaista diktiraju neke smernice, ali ne dozvolite da vas to odvrati od vlastitih želja i ukusa. Ali možda možete kombinovati svoje ideje sa trendovima i kreirati kuhinju i dom koji će ići u korak sa modnim trendovima i dalje odražavati vašu ličnost i, što je najvažnije, dobro ćete se osećati u njoj.

Povratak na popis