Korpa

Korpa je prazna!

Pretraživač

Trendovi u kuhinji u 2021

Nova godina - nova nada, nove ideje, nova ... kuhinja?

Trendovi u kuhinji u 2021

Za vas smo prikupili 11 trendova koji najavljuju nove trendove 2021. godine, u kombinaciji sa konkretnim Alveusovim rešenjima.

Što se tiče kuhinje, neki trendovi su bezvremenski. Uvek želimo čistu, funkcionalnu i praktičnu kuhinju.

Svake godine razvijaju se novi trendovi u izboru materijala, boja i ideja kako dalje poboljšati funkcionalnost kuhinje.


TRENDOVI 2021: Materijali u kuhinji - sudoper i slavina

1. Nerđajući čelik - klasika koja ne izlazi iz mode

Sjajni, elegantni, klasični - nerđajući čelik je i dalje dobitna kombinacija, bez obzira na vaš izbor kuhinje.

Zbog svih pozitivnih i poželjnih karakteristika, sudoperi i slavine od nerđajućeg čelika i dalje su najčešći izbor u evropskim kuhinjama.


2. Prirodna privlačnost granita

Granital je kompozitni sudoper - tehnički materijal dobijen mešanjem više od 90% granitnog praha sa specijalnim materijalima koji daju izuzetno jak, izdržljiv sudoper, lak za održavanje.

Među ovogodišnjim trendovima, Granital sudoperi su na samom vrhu - uglavnom zbog boje: prirodnih, zemljanih tonova koji će biti na čelu 2021. godine.

Hit 2021. godine u dizajnu enterijera je tamna boja oraha koja savršeno kombinuje smeđe i peskovite tonove sudopera i slavina.


 

3. Monarh - za poseban izgled

Trend 2021. godine diktira još nekoliko kuhinjskih boja: crnu, tamnoplavu i tamno zelenu.

Idealan par za ove boje je linija Monarch, koja je Alveusova najprestižnija.

Monarch je linija u kojoj su nerđajućem čeliku dodate četiri ekskluzivne boje - antracit siva, bronzana, zlatna i bakarna.

U svetu su u porastu tamne kuhinje sa zlatnim sudoperom, slavinom i ručkama. Usudite se biti drugačiji.


TRENDOVI 2021: Materijali u kuhinji – radna ploča

4. Kvarcit

Novi hit tehnički materijal u svetu naziva se kvarcit, koji je izdržljiv, pristupačan, lep i prilično ekološki prihvatljiv.

 

5. Večno drvo

Mnoge evropske kuhinje ostaju verne drvenoj radnoj površini.

Drvo je održiv materijal, lepo je, izdržljivo i lako se čisti.

2021. godine trend se pomera ka izboru tamnog drveta - vraća se boja oraha, koja se takođe prebacuje sa tamnih kuhinjskih površina na ormare.


6. Dramatična tama

Bilo da se radi o drvetu, kvarcitu u tamnim tonovima ili drugim materijalima za kuhinjske ploče - aktualni izbor 2021. godine je radna ploča u tamnim bojama - crna, antracit, tamno smeđa.

 

TRENDOVI 2021: BOJE U KUHINJI

7. Svetle nijanse drvenih delova kuhinje

Svetle nijanse se posebno preporučuju u malim i tamnim prostorima.

U stvari, svi materijali sudopera i slavine odgovaraju svetloj kuhinji - zavisi od toga kakav efekat želite da postignete.

 

Ako želite da dodate malo sjaja klasičnoj kuhinji, odlučite se za nerđajući čelik.

Ako želite prirodno smirenje, jak kontrast ili podudaranje boja, odaberite sudopere od granitala u smeđoj ili sivoj, crnoj i beloj boji.

Ako želite dramu, dodajte malo boje kuhinji - Monarch sudoperi i slavine u zlatnoj, bakarnoj, bronzanoj ili metalik sivoj boji.


8. Ultra moderne tamne kuhinje

Već 2020. godine internet je bio preplavljen mračnim kuhinjama - ali ako su prošle godine sledili smireni skandinavski trend kombinovanja crnog i prirodnog drveta, onda 2021. godina vrišti za bojama.

 

Najveći hit je zlato, a odličan izbor su i brončane i bakrene nijanse.


TRENDOVI 2021: FUNKCIONALNA REŠENJA U KUHINJI

 9. Potpuno usadni sudoperi

Trenutno su najpoželjniji načini ugradnje 

  • Potpuno usadni (F), gde su kuhinjski sudoperi ugrađeni u kuhinjski pult tako da je gornja ivica sudopera u istoj ravni kao i kuhinjski pult i 
  • podmontažni (ugradne posude) (U), koji omogućava ugradnju s donje strane kuhinjskog pulta, pri čemu ivica sudopera prekriva kuhinjska površina pulta iz prirodnog kamena ili kompozitnog materijala.

Više o načinima ugradnje sudopera možete pročitati ovdje.

 

10.  Sakrij sve što se može sakriti

Ako želite da imate modernu kuhinju, a pre svega stvorite izgled uvek uredne kuhinje, samo stavite sve stvari u kuhinjske ormare.

Urednost kuhinje može pokvariti jedino ružna plastična korpa negde na podu.

Alveus nudi odlične sisteme odvojenog sakupljanja otpada - izvlačne kante sakrivene u kuhinjskom ormariću. Zašto svoje smeće ne biste održavali urednim i skrivenim od gostiju?


11. Male tajne – velika rešenja

Alveus u svom razvojnom timu ima stručnjake koji pažljivo proučavaju navike kupaca u kuhinji. Kako bi udovoljili i najmanjim željama, razvili su pametne dodatke za kuhinju koji, ujedno izvrsno utieču na njenu funkcionalnost.

Tako je s estetskim košarama za spužvu i krpe i malim dozatorima za sapun ili deterdžent, koji se postavlja direktno ispod pulta i vidi se samo glava dozatora, prostor za odlaganje svakodnevnog posuđa za čišćenje mokrog dela kuhinje neuporedivo uredniji.

Pogledajte i druga mala Alveusova kuhinjska rešenja.

Povratak na popis